NEC haalt FA Cup-uitblinker in huis: Daardoor straalt hij wel wat uit

NEC haalt FA Cup-uitblinker in huis: "Daardoor straalt hij wel wat uit"

06-01-2016 12:42
3

NEC heeft tijdens de huidige transferperiode de keepersperikelen opgelost met de komst van Brad Jones. De 33-jarige Australiër tekende maandag een contract tot het einde van dit seizoen. Liverpool-keeperstrainer John Achterberg verwacht een succesvolle periode voor Jones.

"Hij zal even tijd nodig hebben om er weer in te komen. Maar in de basis kan Brad mee bij iedere club uit het Championship, daarom verwacht ik dat hij het ook bij NEC goed zal doen", aldus Achterberg tegen Voetbal International

Achterberg heeft de afgelopen vier jaar bij Liverpool met de Australische goalie gewerkt en kent zijn kwaliteiten. "Hij is boomlang en straalt daardoor wel wat uit. Met Brad kun je als ploeg van achteruit opbouwen, hij probeert goed mee te voetballen en coacht veel. De keren dat Brad moest invallen heeft hij het goed gedaan. Zo herinner ik me nog dat hij sterk stond te keepen tijdens de derby tegen Everton, halve finale FA Cup in 2012. Die wedstrijden waren Reina en Doni geschorst."

Jones lukte het vorig seizoen nog om voor eventjes de eerste doelman te zijn bij Liverpool. "De toenmalige manager Brendan Rodgers had zelfs aangegeven dat Brad een serie wedstrijden de kans zou krijgen. Alleen liep hij in die derde wedstrijd, tegen Burnley, al snel een bovenbeenblessure op", besluit Achterberg.