Boilesen kwijnt weg bij Ajax: Hij heeft veel van wat wij in backs zoeken

Boilesen kwijnt weg bij Ajax: "Hij heeft veel van wat wij in backs zoeken"

08-01-2016 00:54
13

Nicolai Boilesen was vorig seizoen reserve-aanvoerder van Ajax, speelde 38 wedstrijden en leek in de zomer naar een buitenlandse club te vertrekken. De Deen zit echter nog steeds in Amsterdam.

Frank de Boer heeft zijn handen volledig van de 23-jarige linksback afgetrokken, na gesteggel over een nieuw contract. De teller staat daardoor op welgeteld nul wedstrijden dit seizoen. Boilesen meldde zich in de voorbereiding verplicht bij Jong Ajax, waar Jaap Stam met hem te maken kreeg.

"Nicolai heeft het niet makkelijk", constateert de trainer in gesprek met De Telegraaf. "Of de huidige situatie Boilesen of Ajax is aan te rekenen, weet ik niet. Maar het is sneu. Nicolai was als reserve-aanvoerder een jongen die veel aanzien genoot, maar nu volledig van het toneel is verdwenen. En dat terwijl hij toch een speler met veel kwaliteiten is en veel heeft van wat wij bij Ajax in backs zoeken. Dat heeft hij in het verleden ook laten zien. Hij komt vaak op, kan goed voetballen en is verdedigend redelijk sterk. Al vind ik dat dit laatste wel beter kan."

Stam vindt het jammer dat hij Boilesen niet kan gebruiken bij Jong Ajax. "Hij mag bij ons niet spelen. Dat heeft Frank (de Boer, red.) zelf aangegeven. Ik vind dat jammer, want het zou voor Boilesen goed zijn en voor ons ook", zegt hij. "Op zijn inzet valt niks aan te merken. Hij geeft alles en helpt de jonge jongens, die dat ook prettig vinden. Ik praat veel met hem over voetbal en dat zijn interessante gesprekken."