In het kort: Klaassen haakt af bij Ajax, Wenger mist steraanvaller in kraker

In het kort: Klaassen haakt af bij Ajax, Wenger mist steraanvaller in kraker

08-01-2016 10:09

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Arsenal mist steraanvaller
Arsene Wenger moet er rekening mee houden dat hij komende woensdag in de wedstrijd tegen Liverpool geen beroep kan doen op Alexis Sánchez. De Chileen is nog herstellende van een hamstringblessure. "Het slechte nieuws is dat Alexis nog niet klaar is voor zijn rentree", aldus Wenger op de clubsite. "Het gaat niet slecht met hem, maar hij heeft nog een paar dagen nodig." Sánchez staat al sinds eind november aan de kant met een hamstringkwetsuur die hij opliep in het duel met Norwich City.

Klaassen haakt af bij Ajax
Davy Klaassen ontbreekt vrijdag wederom op de training van Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers komt zaterdag ook niet in actie in het oefenduel met Hamburger SV. De middenvelder kampt met een knieblessure. De speler traint samen met medisch manager Pim van Dord binnen. De captain moest woensdag de training van Ajax vroegtijdig staken vanwege pijn aan zijn knie. Ajax verblijft momenteel in het Turkse Belek voor een trainingskamp. 

PSV'er in Engeland
Moussa Sanoh werkt momenteel een stage af bij het Engelse Bradford City. De twintigjarige aanvaller beschikt over een aflopend contract in Eindhoven en ziet in Bradford dé impuls die zijn carrière nodig heeft. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Sanoh speelt normaal gesproken bij Jong PSV is en dan ook niet mee op trainingskamp met de ploeg van Pascal Jansen.

NEC test bekende
Dominique Kivuvu is in ieder geval voor even terug in Nijmegen. De international van Angola zal aankomende dinsdag aansluiten bij de training. De 28-jarige middenvelder zit zonder club. Hij speelde voorheen vier seizoenen voor NEC, tussen 2006 en 2010. Daarna speelde Kivuvu bij CFR Cluj en Mjällby. Ook in Angola voetbalde hij nog even voor Kabuscorp SC en Progresso Sambizanga. NEC wil hem ruim de tijd geven.

Makelele is terug
Claude Makelele keert terug in de voetballerij. Hij werd eind 2014 ontslagen als trainer van Bastia. Nu wordt hij de technisch directeur van AS Monaco. Hij werkte voor zijn verblijf bij Bastia als assistent-manager van Paris Saint-Germain. "Ik ben heel blij dat ik bij een grote Franse, maar ook Europese club mag werken. Deze rol past perfect bij me in deze fase van mijn loopbaan", aldus Makelele.