'Interessante optie lonkt voor Twente: zes miljoen euro én ervaren Nederlander'

'Interessante optie lonkt voor Twente: zes miljoen euro én ervaren Nederlander'

19-01-2016 07:28
23

Anderlecht is één van de club die Hakim Ziyech graag wil overnemen van FC Twente. Afgelopen vrijdag stuurde de Belgische topclub - net als veel andere ploegen uit Europa - een scout naar het duel tussen Twente en Heracles Almelo (4-0) om de middenvelder van dichtbij te bekijken. 

Anderlecht is inmiddels ruimschoots overtuigd van de kwaliteiten van Ziyech en wil proberen om hem in de winterstop over te nemen van de Tukkers. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdag. Twente zou ongeveer tien miljoen euro vragen voor Ziyech. Anderlecht heeft zelf een bedrag van zes miljoen euro in gedachten.

Mogelijk is een transfer van de linkspoot naar Anderlecht een interessante optie voor Twente, omdat Paars-Wit bereid zou zijn om Bram Nuytinck in de deal te betrekken. De Nederlandse verdediger, die in de Eredivisie onder contract stond bij NEC en in 2012 de overstap maakte naar Brussel, komt dit seizoen niet aan spelen toe in de Jupiler Pro League.

FC Twente is op zoek naar één of meerdere versterkingen en mikt daarbij vooral op spelers met de nodige ervaring. Nuytinck (25) won met Anderlecht twee landstitels en heeft diverse Champions League-duels op zijn naam staan.