Ajax zet jacht op spits voort: Marc wil heel graag, maar soms wordt hij geremd

Ajax zet jacht op spits voort: "Marc wil heel graag, maar soms wordt hij geremd"

20-01-2016 09:10
15

Ondanks dat de bankrekening van Ajax voorzien is van miljoenen, is de club in de afgelopen jaren een stuk zuiniger geworden. De Amsterdammers spreken de wens uit om nog een extra spits vast te leggen, maar Frank de Boer en Marc Overmars krijgen vaak nul op het rekest van de Raad van Commissarissen.

"Ze zijn bang dat de club in dezelfde valkuil stapt als zes jaar geleden en dat is hun goed recht", zegt De Boer tegen Voetbal International. "Marc wil heel graag, maar soms wordt hij geremd." Is het dan vreemd dat de RvC zoveel invloed heeft op het transferbeleid? De Boer: "Dat vind ik ook, ja."

Smijten met geld doen ze in Amsterdam niet meer. Ook aan de contractverlenging van Davy Klaassen, die recent nog in verband werd gebracht met Napoli, stelde de RvC eisen. Overmars wilde de middenvelder belonen met een langere verbintenis en een salarisverhoging van drie ton, maar er moest eerst een speler worden verkocht.

De tijden dat Miralem Sulejmani 1,8 miljoen euro per jaar verdiende in Amsterdam, zijn voorbij. De RvC heeft tegenwoordig ook een flinke vinger in de pap wat betreft de salariëring. "Sinds de revolutie is dit het beleid bij Ajax. We gaan niet meer boven de begroting zitten, want uiteindelijk krijg je die rekening gepresenteerd", aldus De Boer. "Dus moeten we zorgen dat we binnen de kaders blijven. We mogen geen geld over de balk smijten, een nieuwe spits moet een gerichte aankoop zijn. En als we die niet kunnen vinden, gaan we verder met de groep die we nu hebben."