Update: AZ ontkent poging van half miljoen euro voor droomversterking

Update: AZ ontkent poging van half miljoen euro voor droomversterking

23-01-2016 19:46
3

AZ hoopt zich in de laatste week van de winterse transferperiode te versterken met Ryan Johnson Laursen. Esbjerg FB, de club van de 23-jarige Deen, heeft een nieuw bod ontvangen uit Alkmaar.

Dat meldt De Telegraaf. AZ was in de zomer al concreet voor Laursen, maar kreeg toen nul op het rekest van Esbjerg. Vier maanden later wagen de Alkmaarders vol goed moed een nieuwe poging, met een bod van naar verluidt een half miljoen euro.

Esbjerg zei afgelopen zomer nog 'nee' tegen de belangstelling van AZ. De nummer tien van de Eredivisie knapte vervolgens af op de vraagprijs van anderhalf miljoen euro. Dat bedrag kan de Deense club echter niet meer vragen, omdat Laursen het laatste halfjaar kampte met spierblessures en de ziekte van Pfeiffer. Inmiddels is hij wel weer volledig fit.

Laursen staat in Denemarken te boek als een groot talent. Hij komt het best tot zijn recht als aanvallende vleugelverdediger. De verdediger is ex-jeugdinternational van Denemarken en kan ook nog voor een interlandcarrière in zijn geboorteland de Verenigde Staten kiezen.

Update 19.46: AZ heeft geen half miljoen euro op tafel gelegd voor Ryan Johnson Laursen. Dat laat Max Huiberts, directeur voetbalzaken van de Alkmaarse club, weten aan Voetbal International. AZ is vol belangstelling, maar heeft nog geen werk gemaakt van de eventuele transfer.