Bankzitter Van Rhijn verschijnt op de radar bij nummer twaalf van Engeland

Bankzitter Van Rhijn verschijnt op de radar bij nummer twaalf van Engeland

23-01-2016 22:26
7

EXCLUSIEF - Ricardo van Rhijn is in beeld bij Everton. Bronnen bevestigen dat aan VoetbalPrimeur. De 24-jarige rechtsback, die op een zijspoor is beland bij Ajax, wil deze maand graag vertrekken uit Amsterdam. 

Mogelijk is de Premier League dus de bestemming van Van Rhijn. Everton wil zich deze maand koste wat kost versterken met een rechtsback. Van Rhijn is één van de kandidaten op het lijstje van The Toffees. Everton, dat momenteel op de twaalfde plaats staat in de Premier League, dacht zich onlangs verzekerd te hebben van rechtsback Sam Byram. Het talent van Leeds United besloot op het laatste moment echter voor West Ham United te kiezen. 

Wedden

Meer odds

Van Rhijn was de afgelopen jaren dé rechtsback van Ajax. Dit seizoen komt de verdediger echter niet meer aan de bak. Dat heeft alles te maken met de doorbraak van Kenny Tete, die van Frank de Boer steevast de voorkeur krijgt en zich inmiddels ook Oranje-international mag noemen. 

Enkele weken geleden leek Van Rhijn nog dicht bij een transfer naar Turkije. Ajax en Galatasaray waren volgens diverse media akkoord over een transfersom en ook de verdediger zelf stond open voor een avontuur in Istanbul. Uiteindelijk viel die deal in het water. Ajax zou ongeveer drie miljoen euro verlangen voor Van Rhijn.