Chelsea heeft toptalent van Sparta op radar: Als deze jongen zo doorgaat...

Chelsea heeft toptalent van Sparta op radar: "Als deze jongen zo doorgaat..."

25-01-2016 10:21
1

Rick van Drongelen maakt veel indruk als zeventienjarige basisklant bij Sparta Rotterdam. Zelfs Chelsea volgt het toptalent van de titelkandidaat, die als koploper van de Jupiler League een gat van zes punten met nummer twee VVV-Venlo heeft geslagen. Michel Breuer is lovend.

Breuer speelt naast Van Drongelen in het centrum van de defensie en is blij dat het pareltje zich zo ontwikkelt. "Het is niet zo dat ik hem elke dag een stapel huiswerk meegeef. Maar we hebben het samen wel regelmatig over voetbal en dingen die beter kunnen. Zo helpen we elkaar. Als je op zo'n jonge leeftijd al je wedstrijden in de hoofdmacht speelt, kan het fijn zijn als je hulp krijgt van een ervaren kracht", vertelt mentor Breuer in De Telegraaf.

De routinier van Sparta denkt dat Van Drongelen ver kan komen. "Als deze jongen zo doorgaat, wordt hij een heel goede speler. Rick is linksbenig, groot, snel en op fysiek vlak heel ver. En, niet onbelangrijk: hij draait nu al zeer goed mee bij Sparta." Piet de Visser, meesterscout van Chelsea, legde hem al voor in Londen. Maar Van Drongelen krijgt het advies om te blijven bij Sparta. "Zo krijgt hij te maken met betere spitsen, tegenslagen en leert hij de fijne kneepjes", stelt Breuer.