'FC Twente, Cambuur en Roda strijden om Nederlandse cultspits uit League One'

'FC Twente, Cambuur en Roda strijden om Nederlandse cultspits uit League One'

29-01-2016 12:20
16

FC Twente, SC Cambuur en Roda JC willen Kevin van Veen op huurbasis inlijven. FOX Sports meldt dat vrijdag. De 24-jarige spits staat momenteel nog onder contract bij Scunthorpe United, een club die uitkomt in de League One, het derde niveau van Engeland. 

Van Veen speelt sinds januari 2015 voor Scunthorpe. De Britten namen hem destijds over van FC Oss. Daar scoorde de goalgetter in de eerste seizoenshelft van de jaargang 2014/2015 aan de lopende band. Van Veen liet onlangs al blijken dat hij open staat voor een vertrek. De trainer van Scunthorpe gebruikt hem naar zijn mening te vaak als buitenspeler. 

Zowel Twente, Cambuur als Roda is nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe spits. Twente is de laatste dagen ook in verband gebracht met Richairo Zivkovic. Cambuur raakte Bartholomew Ogbeche deze week kwijt aan Willem II en denkt aan Van Veen als zijn mogelijke vervanger.

De interesse van Roda in Van Veen is volgens FOX Sports iets minder concreet. De Limburgers zien Zivkovic en Mike van Duinen (Fortuna Düsseldorf) op dit moment als meer realistische opties.