Deadline nadert voor Ajax: Traoré geen optie meer, eerst verkopen

Deadline nadert voor Ajax: Traoré geen optie meer, eerst verkopen

29-01-2016 14:05
75

Ajax wacht nog een paar drukke transferdagen. De Amsterdammers moeten in eerste instantie een speler slijten alvorens er daadwerkelijk een spits naar de Arena gehaald kan worden.

Dat bevestigde Frank de Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. Door een vertrek van Ricardo van Rhijn is in ieder geval een streep gezet. Hij is de dupe van de blessure van Kenny Tete. "We zitten al niet scheutig in de rechtsbacks", aldus De Boer. "Op dit moment is hij samen met Veltman het beste alternatief. Hoe spijtig dat ook is voor hem, omdat hij misschien wel ergens anders zat met zijn gedachten."

Thulani Serero is in beeld bij sc Heerenveen, maar een mogelijk vertrek hangt samen met het herstel van Davy Klaassen. "Als Klaassen afhaakt wordt de spoeling wat dunner op het middenveld. Dan hebben we hem keihard nodig", aldus De Boer, die weinig kwijt kon over een mogelijke spits. "Op dit moment is hij er nog niet. Het is afwachten"

Traoré geen optie
Duidelijk is dat Bertrand Traoré geen optie meer is voor Ajax. Althans, Chelsea ziet een huurtransfer van de Burkinees niet zitten. "Die mag niet weg omdat ze hem niet in de Eredivisie willen laten spelen. En zo'n jongen speelt al niet bij zijn club", vertelt De Boer, die nogmaals benadrukte dat het een moeilijke zoektocht is. "Jongens van vijftien miljoen, geloof me nou maar, die gaan niet naar Nederland toe. Dus ik begrijp het beleid van Ajax."

Het alternatief is volgens De Boer een speler in de prijscategorie rond de zes miljoen euro. Hij noemt dat soort spelers 'hoop-spelers'. "Gaat zo iemand je in een halfjaar kampioen maken? Dat weet je niet", aldus De Boer, die PSV de afgelopen jaren wel betaalbare topspelers zag halen. "Zij hebben op die momenten heel goed gehandeld."

Deadlineday
De kans is groot dat er pas wat op de laatste dag gebeurt, net zoals de afgelopen jaren. "Ja, het zou lekker zijn als het een keer eerder lukt. Maar het beleid is dat we eerst iemand moeten verkopen of verhuren. Maar dat is op dit moment nog niet mogelijk", besluit De Boer.