Van den Brom: 'Hij is drie kilo kwijtgeraakt, maar gaat gewoon spelen'

Van den Brom: 'Hij is drie kilo kwijtgeraakt, maar gaat gewoon spelen'

29-01-2016 14:32

AZ loopt als een trein. De Alkmaarders wonnen de afgelopen dagen van Feyenoord en SC Cambuur en leven vol vertrouwen toe naar de uitwedstrijd tegen NEC. Markus Henriksen keert in ieder geval terug in de ploeg.

Dat bevestigt John van den Brom in zijn perspraatje op de website van de club. "Hij heeft donderdag en vandaag volledig meegetraind. Hij is weliswaar drie kilo kwijtgeraakt, maar gaat gewoon spelen zaterdag", aldus Van den Brom, die Henriksen nog ziek zag afhaken voor de wedstrijd tegen Cambuur.

De Leeuwarders verloren kansloos met 3-1 van AZ. "We zijn er vanaf de winterstop mee bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen", aldus Van den Brom. "Er zit een fantastische spirit in de groep. Het maakt daardoor ook niet uit als er iemand wegvalt, zoals Markus Henriksen tegen Cambuur. Het elftal staat, er is vertrouwen, spelvreugde en we spelen goed. De reserves zorgen er ook voor dat dat de basisspelers scherp blijven."

Celso Ortiz is er dit weekend niet bij. De middenvelder is donderdag vader geworden van een tweeling en laat het duel met NEC schieten.