Vlaar rekent af met demonen: Ik maak me niet meer zo druk over mijn knie

Vlaar rekent af met demonen: "Ik maak me niet meer zo druk over mijn knie"

31-01-2016 07:09
1

AZ zit in een flow. De ploeg van John van den Brom won zaterdagavond voor de vierde keer op rij. Ditmaal werd NEC Nijmegen aan de zegekar gebonden (0-3). Eén van de uitblinkers aan Alkmaarse zijde is Ron Vlaar.

De ijzersterke verdediger maakte kort voor Kerstmis, na lang blessureleed, zijn rentree op de Nederlandse velden. Nu is Vlaar weer helemaal fit. "Het gaat goed met AZ en met mij, ik maak me niet zo druk meer om mijn knie. Dat is goed", zegt Vlaar tegen RTV Noord-Holland.

Vlaar had wel een lichte angst voor het spelen op kunstgras, maar is ook daar overheen gestapt. "Eerst was het spelen op kunstgras wel een momentje voor me en komende dinsdag voor de beker moeten we ook weer gefocust zijn (AZ neemt het in de kwartfinale op tegen HHC Hardenberg red.)."

De international zag zijn team tegen NEC domineren. AZ staat nu achtste en heeft uitzicht op de derde en vierde plaats. "We hadden een achterstand. We winnen met overtuiging tegen NEC dat een fantastisch seizoen heeft. Dit was een must-win-game. Zij hadden bij winst derde gestaan", aldus Vlaar, die nog wel verbeterpunten zag. "Wij hebben na de 2-0 grote kansen op de derde. Eigenlijk moeten na rust klinischer met onze kansen omgaan. Maar we moeten ook genieten van de avond."