Heerenveen grijpt de macht in Friesland na hoogstandje 'Zweedse Messi'

31-01-2016 16:20
10

De Friese derby tussen SC Cambuur en sc Heerenveen is zondagmiddag een prooi geworden voor de bezoekers. In een spannende pot in Leeuwarden werd het 0-1.

Veel gaven Cambuur en Heerenveen elkaar niet toe in de derby, die vooraf in het teken stond van de dramatische gebeurtenis op de afsluitende training van Cambuur op zaterdag. Een steward raakte ernstig gewond door een vuurwerkbom. Ondanks de emotionele lading, probeerden beide ploegen er het beste van te maken en dat lukte bij vlagen heel aardig.

In de eerste helft kreeg zowel Cambuur als Heerenveen een droomkans op de openingstreffer. Rai Vloet, deze week op huurbasis overgekomen van PSV, mikte oog in oog met Erwin Mulder te hoog en aan de andere kant slaagden drie Heerenveen-spelers er niet in een corner binnen te lopen.

Drie minuten na rust was het alsnog raak voor de bezoekers. Winterversterking Arber Zeneli, die door het leven gaat als de Zweedse Messi, schoot de bal prachtig in de kruising: 0-1. In het vervolg nam de druk van Cambuur toe, met een geweldige kans voor Marvin Peersman als resultaat, maar gescoord werd er niet meer. De Friese derby is daardoor een prooi voor Heerenveen.