De Jong begroet nieuwe spits en baalt: Had er een maandsalaris voor over

De Jong begroet nieuwe spits en baalt: "Had er een maandsalaris voor over"

31-01-2016 18:16
3

SC Cambuur staat op het punt zich te versterken met Kevin van Veen. De aanvaller komt op huurbasis over Scunthorpe United en zat zondagmiddag al op de tribune tijdens de derby tegen sc Heerenveen (0-1 verlies).

Henk de Jong had graag gezien dat Van Veen was verwelkomd met een driepunter. "Hij is vanochtend met het vliegtuig aangekomen", vertelde trainer na afloop op de persconferentie. "Kevin is een man naar het hart van Cambuur. Hij maakt goals en kan een cultheld worden."

Cambuur kon het zondag in het duel met Heerenveen echter niet bolwerken. De burenruzie had bovendien een emotionele lading, na de gebeurtenissen van zaterdag. De Jong: "Er is veel gebeurd deze week, maar we zijn daar goed mee omgegaan. We laten de club er niet aan kapot gaan. Ik ben ook al even op bezoek geweest bij haar (het slachtoffer, red.)."

"Al met al had ik er een maandsalaris voor over gehad om vandaag te winnen", vervolgt de markante Cambuur-coach. "We hebben er voetballend alles aan gedaan. Qua kansen wint Heerenveen terecht, maar een puntje had ik graag gehaald voor de club."