'Zorgelijke situatie' na debacle Ajax voor 'Feyenoord': Niet representatief

'Zorgelijke situatie' na debacle Ajax voor 'Feyenoord': "Niet representatief"

01-02-2016 07:58
12

Het gaat niet goed met Ajax, zoveel is wel duidelijk na de zoveelste matige vertoning dit seizoen. Op zondag kwam Roda JC Kerkrade in de slotfase langszij (2-2) en Davy Klaassen baalt daarvan.

De Ajax-middenvelder keerde tegen Roda terug na een blessure, maar luisterde zijn rentree niet op met een zege. Klaassen werd flink gemist bij Ajax; komt het dan daardoor dat Ajax minder presteert? "Daar geloof ik niet in. Kan ook nooit een excuus zijn. Wij hebben genoeg spelers om mijn afwezigheid op te vangen", zegt Klaassen in het Algemeen Dagblad.

"Vooral de tweede helft waren we het compleet kwijt. Dan ga je wel door de ondergrens ja", vervolgt de speler, die vertrouwen heeft dat Ajax de titel nog pakt. Waarom? "Omdat deze wedstrijd niet representatief is voor het seizoen. We hebben echt wel genoeg overtuigende overwinningen geboekt waar we ons aan vast kunnen houden."

Het is echter duidelijk dat er wat moet veranderen bij Ajax, dat PSV voorbij zag gaan. "De situatie is zorgelijk. Het kan gewoon niet, hoe makkelijk we de kansen weggeven. Terwijl het juist momenten zijn waar we vooraf zo op gehamerd hebben", zegt Klaassen in De Telegraaf. Komend weekend staat Feyenoord op de rol. "Voor zo'n wedstrijd hoeft niemand zich te motiveren. Een overwinning kan het gevoel weer volledig omdraaien."