Ajax moet rekening houden met 'nieuwe wapen' Feyenoord: 'Bij Oranje ook'

Ajax moet rekening houden met 'nieuwe wapen' Feyenoord: 'Bij Oranje ook'

05-02-2016 10:24
59

Giovanni van Bronckhorst schakelde voor de bekerwedstrijd tegen Roda JC over op een systeem met vijf verdedigers. Volgens Dirk Kuyt heeft Feyenoord er in aanloop naar De Klassieker een wapen bij.

"Je kunt het 5-3-2 of 3-5-2 noemen, dat maakt niet uit", zegt Kuyt in gesprek met Metro. "We kregen de afgelopen weken veel te veel goals tegen, dus is het systeem omgegooid. Dan zie je gelijk dat je in deze organisatie veel compacter kunt spelen. Daardoor hebben de jongens achterin meer vertrouwen." De aanpassing van Van Bronckhorst leverde in Limburg na verlenging een 0-1 zege op.

Het was voor Feyenoord niet nieuw om af te stappen van het vertrouwde 4-3-3. "Ik heb bij Oranje 5-3-2 gespeeld en een aantal jongens heeft hier onder Ronald Koeman ook in dat systeem wedstrijden afgewerkt. We hebben het voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda uiteraard wel even over de looplijnen enzo gehad, maar verder werd het vrij goed opgepikt."

"We hebben nu een extra wapen, omdat we in verschillende systemen kunnen spelen", gaat de aanvoerder verder. De kans is groot dat Feyenoord ook in Amsterdam voor extra zekerheid kiest. Daar wil Kuyt echter niet over uitweiden. "De zege op Roda smaakt naar meer", besluit hij.