Ajax onderhandelde 'serieus' met aanvaller: We hadden dolgraag gewild

Ajax onderhandelde 'serieus' met aanvaller: "We hadden dolgraag gewild"

05-02-2016 15:08
37

Frank de Boer baalt er nog steeds van dat Ajax in de afgelopen transferperiode geen spits wist te halen. Anderzijds toon de trainer begrip voor het standpunt van de leiding.

"Als wij een goede speler hadden kunnen halen, die daadwerkelijk een verschil kan maken, dan hadden we dolgraag gewild", liet De Boer vrijdag weten op de persconferentie. "Het is helaas niet zo gebleken, omdat er geen mensen zijn vertrokken. Ja, gratis dan, maar vandaar dat we het niet konden doen. Dat is wel sneu. Maar als trainer moet je daar rekening mee houden."

Volgens de coach had Ajax een aanvaller op het oog 'die daadwerkelijk had kunnen komen', zonder een naam te noemen. Hij legt zich er echter bij neer dat er eerst verkocht moet worden. "Ik ben uiteindelijk ook een teamspeler, dat zijn we met z'n allen bij Ajax. Als je zoiets afspreekt, dan moet je dat accepteren. Al moeten we het aan het einde van het seizoen evalueren en kijken of het de juiste keuze is geweest."

De opdracht is evenwel duidelijk voor de Amsterdammers. "Met de poppetjes die je op dit moment hebt, moet je het doen. Ik denk evengoed dat wij een grote kans maken om kampioen te worden", besluit de trainer. Ajax verspeelde de afgelopen weken de koppositie in de Eredivisie aan PSV. Zondag komt Feyenoord op bezoek.

Davy Klaassen is er in elk geval weer volledig bij. De aanvoerder is verlost van zijn knieklachten en kan spelen. De Boer: "Om te zeggen dat hij alweer honderd procent is, is in zijn geval misschien een beetje overdreven, maar het ziet er rooskleurig uit. Hij denkt er niet meer aan."