De Boer: Ik heb onlangs gezegd dat ik geen gebruik meer van hem ga maken

De Boer: "Ik heb onlangs gezegd dat ik geen gebruik meer van hem ga maken"

05-02-2016 15:25
12

John Heitinga besloot na een gesprek met Frank de Boer per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. De Ajax-trainer heeft begrip voor de beslissing van de 32-jarige verdediger.

"Ik vind het een verstandige keuze. Het laatste halfjaar was niet de juiste afspiegeling van zijn mooie carrière", aldus De Boer vrijdag op de persconferentie in aanloop naar De Klassieker van zondag. Heitinga verkaste afgelopen zomer transfervrij naar Ajax, maar de oud-international kwam amper aan spelen toe in Amsterdam. Hij kwam slechts twee keer binnen de lijnen in de Eredivisie.

"Ik heb onlangs gezegd dat ik geen gebruik meer van hem ga maken dit seizoen. Heitinga is heel belangrijk in de kleedkamer, maar ik wilde hem niet meer op de bank zetten als opvulling. Dat kwam keihard aan bij hem", verklaart De Boer. Naar aanleiding van dat gesprek besloot Heitinga te stoppen. "Uiteindelijk heeft hij besloten zijn loopbaan als coach op te starten."

Heitinga krijgt zondag al zijn afscheid in de Arena, als Ajax het opneemt tegen Feyenoord. "Dat is een fantastisch moment voor een afscheid en dat verdient hij ook. Hij is een voorbeeldprof die altijd keihard gewerkt heeft."