Sanogo-boodschap voor 'enthousiaste' De Boer: Daar werd ik niet vrolijk van

Sanogo-boodschap voor 'enthousiaste' De Boer: "Daar werd ik niet vrolijk van"

05-02-2016 16:02
9

Ajax nam op de slotdag van de winterse transferperiode afscheid van Yaya Sanogo. Frank de Boer, trainer van de Amsterdammers, besloot de geflopte spits te laten gaan op advies van de medische staf.

Ajax nam Sanogo in de zomer op huurbasis over van Ajax, deed er alles aan om de nieuweling wedstrijdfit te krijgen, maar dat bleek een mission impossible. "Uiteindelijk zei de dokter: Het wordt alleen maar dertig minuten", aldus De Boer vrijdag in de aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord.

Wedden

Meer odds

Sanogo keerde daarom terug naar Engeland, om te spelen voor Charlton Athletic. "Dan ga ik liever met andere mensen aan de slag. Iedereen moet honderd procent zijn, dat was hij niet", vervolgt De Boer, die aanvankelijk veel potentie zag in de Arsenal-huurling. "Ik was heel enthousiast. Maar na elke training zat hij weer aan zijn lies te trekken. Daar werd ik niet vrolijk van."

Hoewel Ajax geen nieuwe spits kon verwelkomen tijdens de transferperiode, keerde Richairo Zivkovic wel terug. Zijn verhuurperiode bij Willem II werd geen succes. "Hij gaat keihard werken om de concurrentie in de spits aan te gaan. Dat is de enige instelling die ik wil zien van hem en ik hoop echt voor hem dat hij terugkeert bij het eerste." Vrijdag kreeg de jonge spits (19) overigens veel hoon over zich heen.