Transferzet Overmars en De Boer onbegrepen: 'Haal 'm dan niet naar Ajax'

Transferzet Overmars en De Boer onbegrepen: 'Haal 'm dan niet naar Ajax'

05-02-2016 19:47
34

Het naderende afscheid van John Heitinga zal Sjaak Swart ongetwijfeld geraakt hebben. Mister Ajax ging in gesprek met Ajax Showtime in op het vertrek van de 32-jarige routinier.

"Ik heb altijd een hele goede band met Johnny gehad. Ik ken 'm zowat al vanaf z'n geboorte, toen hij net bij Ajax kwam. Toen-ie vijftien/zestien jaar was, kwam hij bij mij in de stal, vanaf toen hebben we jarenlang met elkaar samengewerkt", aldus Swart.

Het vertrek doet Heitinga dan ook erg veel pijn, denkt de voormalig voetballer. "Het is een échte Ajacied. Dat-ie nu niet meer speelt, gaat 'm echt aan het hart. Hij heeft ook nooit echt een kans gekregen. De trainer heeft er natuurlijk het beste zicht op, dus dat hij niet speelt, dat kan. Maar het enige is: had 'm dan niet gehaald." 

Nu heeft Heitinga besloten zich op het trainersvak te richten. Een goede keus, denkt Swart. "Hij kan genoeg dingen gaan doen. Iets met de verdedigers, hij kan trainer worden. Aan het einde van het seizoen kan hij misschien zijn eigen elftal krijgen. Eerst is het tijd dat er zondag mooi afscheid van hem wordt genomen. Ik denk dat er zondag een geweldige sfeer ontstaat bij zijn afscheid. Dat heeft hij verdiend."