Dijks: Hij zei tegen me dat ik dat niet moest doen. Maar ik zat vol in de emotie

Dijks: "Hij zei tegen me dat ik dat niet moest doen. Maar ik zat vol in de emotie"

05-02-2016 21:31
9

Mitchell Dijks ging als een van de Ajacieden het gesprek aan met een afvaardiging van de supporters. De linksback kon het fluitconcert na het gelijkspel tegen Heracles Almelo (0-0) niet waarderen en toonde een wegwerpgebaar. Begrip voor de fans heeft hij desondanks wel.

"Davy (Klaassen, red.) zei ook meteen tegen me dat ik dat beter niet kon doen", aldus Dijks over zijn wegwerpgebaar tegen Ajax Life. "Maar ik zat nog vol in de emotie, in de teleurstelling van de 0-0, en hoorde gefluit. Dat heb ik gisteren ook uitgelegd. Ik snap de fans wel. Zij betalen veel geld om naar ons te kijken. Het was een leermomentje."

Dijks kreeg naar eigen zeggen kippenvel toen hij doorhad hoeveel Ajax voor de fans betekent. "Ik zat soms met kippenvel aan tafel", aldus de vleugelverdediger. "Hun hart ligt bij Ajax. Dan kan het niet zijn dat wij soms als een sukkeltje het duel aangaan. Ze willen passie zien. Dat moeten wij tonen. Tegen Feyenoord zal er een ander Ajax staan."

Trainer Frank de Boer schoof ook aan bij het gesprek. "De supporters willen ook maar een ding: drie punten. Dat kan alleen maar als je een bepaalde passie toont. De fans hebben een bepaalde mening over het spel en het gedrag van de spelers, na de wedstrijd of in de wedstrijd. Het was goed om hun mening te horen. Het belangrijkste is dat we allemaal weten: we hebben elkaar keihard nodig."