Toen ik naar Ajax ging, zeiden sommigen: dat kun je toch niet maken?

"Toen ik naar Ajax ging, zeiden sommigen: dat kun je toch niet maken?"

06-02-2016 07:00

Anwar El Ghazi is opgegroeid in Rotterdam, werd weggestuurd bij Feyenoord en vervolgens door Ajax opgepikt bij Sparta Rotterdam. Inmiddels staat de buitenspeler in het eerste van Ajax en moet hij zondag aantreden tégen Feyenoord, de club die hem wegstuurde.

El Ghazi stelt in het Algemeen Dagblad dat hij misschien niet volwassen genoeg was bij Feyenoord. "Toen zag je misschien al wel dat ik potentie had om profvoetballer te worden, maar ik deed er niet alles voor. Zo eerlijk moet je zijn. Ik was gewend om lekker op straat te voetballen. Vier tegen vier. Vijf tegen vijf. Partijtjes, partijtjes, partijtjes. Dát wilde ik, maar zo werkt het niet in een jeugdopleiding."

"Veel vrienden zijn voor Feyenoord, ook wel een paar voor Ajax hoor. Maar als we verliezen zal ik dat nog wel even te horen krijgen. Toen ik van Sparta naar Ajax ging, zeiden sommigen: dat kun je toch niet maken? Maar de meesten snapten mij heel goed. Zij zagen het als een geweldige kans in mijn carrière", vervolgt El Ghazi.

Inmiddels is zelfs AC Milan geïnteresseerd. "Maar waarom zou ik nu weg gaan? Er is nog zoveel te leren. Ik ben nog maar twintig. Misschien ga ik pas weg als volwassen speler van 24 of 25 jaar. Nu moet ik bij Ajax doorzetten. Er alles voor doen. Opgeven is geen optie. Dat kan ik ook helemaal niet maken. Ik kom uit een goed gezin, ben opgegroeid met discipline. Kritiek is er altijd, daar ben ik aan gewend en kan ik mee omgaan. Daarom is profvoetballer zijn ook niet voor iedereen weggelegd", besluit de aanvaller.