El Ahmadi: Ik kan wel inschatten hoe het er bij Ajax aan toe gaat

El Ahmadi: "Ik kan wel inschatten hoe het er bij Ajax aan toe gaat"

06-02-2016 07:44
11

Karim El Ahmadi speelt komende zondag opnieuw in een Klassieker tegen Ajax. In Amsterdam wil Feyenoord zich revancheren voor de dramatische competitiereeks van de club. Omgekeerd wil Ajax ook vlammen, beseft de Feyenoord-middenvelder.

"Ajax is al uit de Europa League, het is uitgeschakeld in de bekerstrijd, dan mag je gewoon geen terrein prijsgeven in de strijd om de eerste plek nu", zegt El Ahmadi tegen De Telegraaf. "Gebeurt dat wel, en dat hebben wij vorig jaar nog meegemaakt, dan heb je niets meer om voor te spelen. Vorig jaar wisten we in de winterstop al dat het in de competitie voorbij was. Dat is niet lekker voetballen."

Wedden

Meer odds

Contact met Ajacieden heeft de Feyenoorder niet. "Nee, dat is vooral een jongere generatie, die ken ik niet. Maar ik kan wel inschatten hoe het er bij hen aan toe gaat. Zij moeten zich ten koste van alles richten op de eerste plaats, dus ze moeten winnen. Andersom moeten wij de derde plaats vasthouden, want onder ons staan bijna tien ploegen die stuk voor stuk omhoog kijken en ons op de hielen zitten."

El Ahmadi probeert de malaise bij Feyenoord van de positieve kant te bekijken. "Als jonge speler kan je hier snel een kerel worden. Het is natuurlijk waardeloos dat wij in twee weken tijd eigenlijk het hele seizoen hebben weggegooid wat de competitie betreft. Nou, daar moet je op reageren als speler. Zorg als jonge voetballer maar dat je het snel verwerkt, dan heb je er in de toekomst misschien nog voordeel van. Ik ben ook blij dat iedereen in de groep realiseert dat er nog meer stappen moeten worden gezet dan alleen een overwinning in het bekertoernooi bij Roda JC."