Koeman schrikt van dé Ajax-exponenten: 'Vier allergrootste talenten van generatie'

Koeman schrikt van dé Ajax-exponenten: 'Vier allergrootste talenten van generatie'

06-02-2016 08:22
28

Ronald Koeman is niet blij met de manier waarop Mario Been en Gertjan Verbeek zich profileren als analist. De ex-trainers van Feyenoord uiten volgens de andere voormalige coach van de Rotterdammers te veel kritiek.

'Ik volg Feyenoord nog intensief omdat het mijn oude club is. Ik heb nog veel contact met Gio en ik weet dat hij de steun van de clubleiding heeft. Daarom stoort het me verschrikkelijk dat andere oud-trainers, zoals Mario Been en Gertjan Verbeek, overal op tv en in interviews vertellen wat er allemaal wel niet aan de hand is en wie de schuldige is', schrijft Koeman in zijn column in De Telegraaf.

'Als je zelf trainer bent geweest of nog bent in het profvoetbal, weet je wat dit bij Feyenoord teweegbrengt en moet je je afvragen of het wel correct is om overal maar je mening te verkondigen over spelers en de club waar je zelf werkzaam bent geweest. Het grote publiek ziet bovendien dat dit niet los staat van rancune', weet de manager van Southampton.

Balen van Ajax-talenten
Koeman won de prijs Manager van de Maand januari in de Premier League en is daar trots op. Hij baalt wel van het feit dat jongens als John Heitinga, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart het wel welletjes lijken te vinden. 'Wesley Sneijder zit als enige nog bij Oranje, maar ik vind het opmerkelijk dat met 31 of 32 jaar het beste er bij deze vier spelers af is. John, Nigel, Rafael en Wesley waren de vier allergrootste talenten van hun generatie, ze waren dé exponenten van de Ajax-opleiding. Drie van de vier heb ik mogen laten debuteren. En zulke goede spelers zijn nu min of meer al uitgevoetbald. Dat is jammer.'