'PSV gooit elftal weer om en zorgt opnieuw voor drie verrassingen'

'PSV gooit elftal weer om en zorgt opnieuw voor drie verrassingen'

06-02-2016 09:00
9

Bij PSV hoopt men op een spoedige terugkeer van Andrés Guardado. De Mexicaan raakte geblesseerd aan zijn hamstring, maar is op de weg terug. Dat laat Phillip Cocu aan het Eindhovens Dagblad weten. Het lijkt erop dat de oefenmeester het over een andere boeg gooit in de tweede wedstrijd tegen FC Utrecht.

"Met Guardado gaat het de goede kant op. We hopen dat hij de huidige lijn volgende week doortrekt en dan snel aansluit", aldus Cocu, die niet denkt dat de 1-3 bekernederlaag tegen Utrecht van afgelopen donderdag aan zijn afwezigheid lag. "Andrés is een sleutelspeler, maar ik zeg niet dat de nederlaag door zijn afwezigheid kwam. Dat is niet als excuus aan te dragen."

Ook Jetro Willems stond tegen FC Utrecht sinds lange tijd weer in de basis bij PSV. De vleugelverdediger werd geteisterd door blessures, maar is inmiddels op de weg terug. Een hele wedstrijd zat er voor de verdediger nog niet in. "Na 60 minuten was het op bij hem. Ik heb het liefst dat hij in dat uur alles geeft, zoals hij nu deed."

De bekernederlaag tegen Utrecht kwam hard aan voor de manschappen van Cocu. De trainer grijpt voor komende zondag, als er weer een ontmoeting met Urecht gepland staat, dan ook hard in. De krant meldt dat aanwinst Marco van Ginkel het veld moet ruimen voor Adam Maher. Ook Jürgen Locadia wordt naar de bank verwezen. Gaston Pereiro start waarschijnlijk. Santiago Arias krijgt de voorkeur boven Joshua Brenet. 

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Willems; Pröpper, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong, Pereiro.