Na Roda JC zette Heitinga je met bepaalde opmerkingen aan het denken

"Na Roda JC zette Heitinga je met bepaalde opmerkingen aan het denken"

06-02-2016 10:52
2

Komende zondag wordt er voorafgaand aan Ajax - Feyenoord afscheid genomen van John Heitinga. De 32-jarige routinier neemt na vijftien jaar bewezen diensten afscheid van het profvoetbal. Joël Veltman snapt Heitinga wel.

"Hij is teruggekomen en speelt niet veel. Het is zijn keuze en die moeten we respecteren", zegt de verdediger op de website van Ajax. "Het staat buiten kijf dat John een topprof is. Hij helpt de jonge jongens en ook eigenlijk alle verdedigers. Ik heb veel van hem geleerd. Vorige week na Roda JC (2-2 in blessuretijd, red.) zette hij je met bepaalde opmerkingen toch aan het denken. Je weet dat het fout ging, maar vervolgens ga je er toch verder over nadenken. John heeft een schat aan ervaring en straalt enorm veel rust uit."

Heitinga wil zich richten op een trainerscarrière. Prima, vindt Veltman. Zolang hij maar bij Ajax werkzaam blijft. "Ik hoop dat hij nog lang bij ons blijft, want zijn tips zijn goud waard voor iedere verdediger." Over zijn eigen prestaties is Veltman redelijk tevreden. "Verdedigend gaat het dit seizoen wel aardig en daar ben ik tevreden over. Maar opbouwend kan het echt veel beter. Op crosspasses heb ik veel getraind de eerste seizoenshelft en dat heb ik nu beter onder de knie. Op een training mag je fouten maken en risico nemen."