Van Hanegem 'schuldig' aan transfer naar Ajax: Ik voelde me verraden

Van Hanegem 'schuldig' aan transfer naar Ajax: "Ik voelde me verraden"

06-02-2016 11:16
8

Arnold Scholten won in het verleden een landstitel, een Super Cup en vier KNVB Bekers met Feyenoord. Buiten zijn tijd in Rotterdam om speelde hij twee periodes voor Ajax. Dat de middenvelder Feyenoord in 1995 verliet is volgens hem de schuld van Willem van Hanegem.

Scholten keerde terug naar Ajax op het moment dat de zomerse voorbereiding in volle gang was. "We waren nog maar net op trainingskamp. Ik stapte, bij wijze van spreken, de bus van Feyenoord uit en de bus van Ajax in, die ook op trainingskamp gingen. Ik voelde me verraden door trainer Willem van Hanegem, in wiens plannen ik niet voorkwam. Ik wilde graag voetballen en dat kon bij Ajax, dus ik had geen moeite met een vertrek. Al was het natuurlijk wel raar en was ik liever langer bij Feyenoord gebleven", vertelt Scholten in het Feyenoord Magazine.

In aanloop naar De Klassieker van zondag vergelijkt Scholten de beide supportersgroepen. Hij ziet een verschil. "Bij Ajax, en vele andere clubs, gaan de supporters zitten en wachten ze af wat er gebeurt. Bij Ajax is met 1-0 winnen niet genoeg. Dat heb ik zelf ervaren. Je moet én winnen én met een grote uitslag én met goed voetbal. Doe je dat niet, dan laat het publiek je snel vallen. Hier in Rotterdam duurt het misschien wat langer voordat je je plek hebt verdiend. Maar als dat eenmaal zo is, dan mag je best eens een mindere wedstrijd spelen. Zolang je je best maar doet. Het publiek is hier loyaler dan in Amsterdam."