Europese voetbalbond roept 'Messi' van Ajax uit tot Weekly Wonderkid

Europese voetbalbond roept 'Messi' van Ajax uit tot Weekly Wonderkid

06-02-2016 13:29
48

Abdelhak Nouri is door de UEFA uitgeroepen tot Weekly Wonderkid. Dat is een benoeming die de Europese voetbalbond uitreikt aan jonge talenten die bij Europese clubs spelen. De UEFA is lyrisch over de achttienjarige middenvelder van Ajax. 

'Nouri is met name indrukwekkend in de kleine ruimte. Hij passeert met een lichte beweging, heeft een neusje voor de goal en is bovenal een uitstekende leider op het veld. Waar hij door Henk Spaan (columnist, red.) wordt vergeleken met Johan Cruijff, lijkt hij meer op types als Lionel Messi en Andrés Aniesta', zo luidt het betoog van de voetbalbond over Nouri.

'Waar bij Nouri het fysieke gedeelte nog ontbreekt, maakt hij dat meer dan goed met zijn techniek. Zijn prestaties in de UEFA Youth League zullen ook andere clubs opgevallen zijn. De wedstrijden tegen FC Barcelona en Paris Saint-Germain van afgelopen seizoen waren een lust voor het oog. Trainer Frank de Boer hint stevig naar een opname in het eerste elftal nog voor het seizoen afgelopen is. Hij zou volgend seizoen al kunnen uitgroeien tot een sleutelspeler. En daarna, wie weet?'