De Boer stelt middenvelder teleur voor Klassieker, Van de Beek krijgt voorkeur

De Boer stelt middenvelder teleur voor Klassieker, Van de Beek krijgt voorkeur

06-02-2016 13:54
12

De selectie van Ajax voor het treffen met aartsrivaal Feyenoord is bekend. Trainer Frank de Boer doet vanwege een overschot aan middenvelders geen beroep op Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan is buiten de selectie gelaten.

Jeugdexponent Donny van de Beek zit wel weer bij de selectie, net als Daley Sinkgraven. Dat tweetal verving de laatste weken Davy Klaassen, maar de aanvoerder lijkt zondag weer in de basis te kunnen beginnen. Ook Ricardo van Rhijn is weer van de partij. De rechtsback is weer volledig in beeld bij De Boer door de blessure van Kenny Tete.

Ajax kan zich in De Klassieker revancheren voor de gelijke spelen tegen Heracles Almelo (0-0) en Roda JC (2-2). Feyenoord hoopt via de magere bekerzege op Roda (0-1) de weg naar boven gevonden te hebben. De Rotterdammers verloren de laatste vijf competitieduels, waardoor de titelaspiraties de kast in konden. Ajax - Feyenoord staat voor zondag gepland om 12.30 uur.

Selectie Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Riechedly Bazoer, Viktor Fischer, Daley Sinkgraven, Arek Milik, Davy Klaassen, Amin Younes, Lasse Schöne, Anwar El Ghazi, Jaïro Riedewald, Nick Viergever, Nemanja Gudelj, Diederik Boer, Mitchell Dijks, Donny van de Beek