Ajax-verdediger fantaseert over transfer: Vertonghen groot voorbeeld voor mij

Ajax-verdediger fantaseert over transfer: "Vertonghen groot voorbeeld voor mij"

06-02-2016 15:17
4

Riechedly Bazoer sprak onlangs uit dat hij over 'twee á drie jaar' een transfer hoopt te maken naar een mooie buitenlandse club. Ook Ajax-collega en vriend Jaïro Riedewald fantaseert hardop over zijn sportieve toekomst. 

"Natuurlijk zijn er clubs waar ik erg van kan genieten, zoals Bayern München en FC Barcelona", zegt Riedewald tegen Helden Online. "Ik hoop over een paar jaar een mooie club te vinden die op dat moment bij mij past. Ik ga niet zeggen dat ik over vijf jaar bij FC Barcelona in het eerste wil spelen, want ik weet niet hoe snel ik mezelf ontwikkel, waar ik dan sta."

Riedewald (19) zal niet de eerste de beste kans aangrijpen wanneer een buitenlandse club zich meldt in Amsterdam. "Ik zal niet snel voor het grote geld kiezen. Als een bepaalde stap niet goed is voor mijn ontwikkeling, doe ik het niet. Ik ga pas denken aan de volgende stap als ik er echt aan toe ben en het maximale heb bereikt bij Ajax."

Wie ziet de linkspoot als zijn voorbeeld? "Naast Jérôme Boateng en Raphaël Varane is Jan Vertonghen een groot voorbeeld voor mij. Hij deed het een aantal jaren geweldig bij Ajax, was echt rijp om weg te gaan. Jan koos niet meteen voor de absolute wereldtop. Momenteel doet hij het geweldig bij Tottenham Hotspur. In mijn ogen heeft hij aangetoond nog wel een stapje hoger te kunnen."