'Transfer naar Duitsland of Engeland lijkt me fantastisch, ik ben nog maar 25'

'Transfer naar Duitsland of Engeland lijkt me fantastisch, ik ben nog maar 25'

06-02-2016 16:11
3

De carrière van Leonard Nienhuis is er een van pieken en dalen. Op een dag hoopt de 25-jarige doelman, die zijn plek onder de lat van SC Cambuur terug heeft, de stap naar het buitenland te maken.

Cambuur-trainer Henk de Jong slachtofferde Nienhuis eerder dit seizoen in de rust van het competitieduel met Vitesse, waarin de keeper een onzekere factor was. Inmiddels is hij terug en durft hij ook weer te dromen. "Duitsland of Engeland lijkt me fantastisch. Ik ben nog maar 25, kan nog wel tien jaar mee. Mijn beste tijd moet nog komen", stelt Nienhuis vast in het Dagblad van het Noorden.

De dromen over een carrière in het buitenland zijn voorlopig toekomstmuziek voor Nienhuis, die zich focust op het seizoen met Cambuur. De strijd tegen degradatie is in volle gang. "Het gaat nu wat minder. Natuurlijk frustreert de plek waarop we staan (SC Cambuur is voorlaatste, red.), maar als je reëel bent en kijkt naar onze begroting, dan weet je dat het niet zo goed kon blijven gaan als in de voorgaande jaren."

"Maar ik ben ervan overtuigd dat wij genoeg punten pakken om ons rechtstreeks te handhaven en anders maar via de nacompetitie", blijft de doelman positief. "De wedstrijd tegen FC Groningen? Ik heb er gespeeld, maar dat is al lang geleden. Het is voor mij niet meer iets aparts. Het is gewoon weer een mooi potje."