Heitinga treurt: Ik denk nu nog steeds dat hij ons kampioen had gemaakt

Heitinga treurt: "Ik denk nu nog steeds dat hij ons kampioen had gemaakt"

06-02-2016 16:43
2

John Heitinga speelde bij Ajax, Atlético Madrid, Everton en Fulham, maakte een WK-finale mee, maar in zijn carrière was ook ruimte voor dieptepunten. De grootste voert hij zonder na te denken op.

De verloren WK-finale van 2010 dreunde na bij Heitinga, die bij het laatste fluitsignaal niet meer op het veld stond door een rode kaart. "Degene die als eerste scoorde, zou de WK-finale winnen", weet Heitinga tegenover De Telegraaf.

"Als je de beelden van de kans van Arjen Robben terugziet, dan sta ik al met mijn handen in de lucht. Ik wist honderd procent zeker dat die bal erin zou gaan, maar helaas. Na mijn rode kaart geloofde ik nog steeds in de WK-titel. Als we het acht minuten hadden volgehouden tot de penaltyserie..."

Heitinga geloofde er heilig in dat Maarten Stekelenburg Oranje dan wereldkampioen had gemaakt. "Stekelenburg stak in wereldvorm en ik denk nu nog steeds dat hij ons wereldkampioen had gemaakt. Hadden we maar een handbalverdediging opgetrokken", aldus de gestopte verdediger (32).