Schokkend statement Twente: aanwinst debuteert met ontdekte tumor

Schokkend statement Twente: aanwinst debuteert met ontdekte tumor

06-02-2016 17:25
12

Schokkend nieuws rond Stefan Thesker. De nieuwe verdediger van FC Twente is afgelopen dinsdag onder het mes gegaan, om een tumor verwijderd te krijgen.

Dat meldt Twente zaterdagmiddag via de officiële kanalen. De Enschedese club schrijft dat de operatie zonder complicaties is verlopen en dat Thesker inmiddels weer thuis is om te herstellen. Het is nog niet bekend hoe lang de 24-jarige verdediger nodig heeft om te herstellen.

"Een persoonlijk drama voor Stefan en zijn familie", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen. "Dat hij onmiddellijk geopereerd moest worden, geeft de ernst van de situatie weer. Iedereen op de club is zwaar aangeslagen en we zullen Stefan en zijn familie waar mogelijk ondersteunen."

Thesker kwam in januari op huurbasis over van Greuther Fürth. In de aanloop naar zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht werd de tumor ontdekt. In overleg met de medische en technische staf, besloot Thesker de wedstrijd tóch te spelen. Twente won vervolgens met 3-1 en Thesker werd na een uur gewisseld.