Cabral en Ziyech bezorgen FC Twente late overwinning in Friesland

06-02-2016 21:34
19

FC Twente heeft zaterdagavond een 3-1 zege geboekt op sc Heerenveen. Jerson Cabral en Hakim Ziyech scoorden in de sloftase. Henk Veerman (Heerenveen) en Bruno Uvini (Twente) waren in de eerste helft trefzeker.

De Friese thuisploeg moest het ruim twintig minuten doen met tien man. Verdediger Joost van Aken incasseerde in de 69e minuut namelijk zijn tweede gele kaart. Op het moment dat Van Aken van het veld werd gestuurd, stond het in het Abe Lenstra Stadion 1-1. Eerst was het Veerman die profiteerde van een misser van Nick Marsman. De Twente-goalie liet een bal los en Veerman kon simpel intikken. Op aangeven van Ziyech kopte Uvini vlak voor rust de 1-1 binnen.

Na de rode kaart voor Van Aken was het Twente dat aanspraak mocht maken op de overwinning. De verlossende 2-1 viel uiteindelijk pas in de 89e minuut. Thomas Agyepong gaf voor vanaf links en Cabral leek de bal helemaal verkeerd te raken, maar Erwin Mulder werd tóch geklopt. Ziyech - de hele wedstrijd uitgefloten door een deel van de achterban van Heerenveen - haalde in blessuretijd zijn gram door de derde Twente-treffer binnen te schuiven.

De zege in Friesland is voor de Tukkers de eerste uitoverwinning van het seizoen. Twente is op de ranglijst nu over nummer veertien Willem II heengeklommen.