Goudhaantje Janssen schiet AZ naar vijfde competitiezege op rij

Goudhaantje Janssen schiet AZ naar vijfde competitiezege op rij

06-02-2016 21:34
26

AZ heeft zaterdagavond de vijfde competitieoverwinning op rij geboekt. Ditmaal werd Vitesse aan de zegekar gebonden. Goudhaantje Vincent Janssen tekende in de tweede helft voor de enige treffer van het duel: 1-0. 

Het was voor Janssen alweer zijn zevende competitietreffer van 2016. Door de zege op Vitesse is de formatie van John van den Brom op de ranglijst over de Arnhemmers heengeklommen. AZ heeft 34 punten uit 22 duels, Vitesse heeft er 33. Het gat tussen AZ en nummer drie Feyenoord is nog maar twee punten. 

AZ verkeert al weken in bloedvorm en had ook tegen Vitesse het betere van het spel. Uiteindelijk was één geniaal moment van Janssen genoeg om de overwinning binnen te slepen. De spits wipte een bal fraai over Arnold Kruiswijk heen en klopte goalie Eloy Room vervolgens met een prachtig boogballetje. 

Vitesse slaagde er voor de vierde keer op rij niet in om te winnen. Het kalenderjaar begon nog met een 2-0 zege bij SC Cambuur, maar daarna verloor de ploeg van Rob Maas bij Ajax (1-0) en werd er teleurstellend gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle (1-1) en Excelsior (0-0).