Eredivisie is een 'superspits' rijker: Benieuwd waar dit gaat eindigen

Eredivisie is een 'superspits' rijker: "Benieuwd waar dit gaat eindigen"

07-02-2016 07:08
11

AZ heeft met Vincent Janssen een superspits in huis, meent trainer John van den Brom. Zaterdagavond was de aanvaller verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen Vitesse.

"Vincent is geweldig", aldus de trainer tegen FOX Sports. "Hij speelde ook niet zijn beste wedstrijd vandaag, maar hij blijft wel een superspits. Ook vanavond is hij uiteindelijk weer beslissend en ook nog eens op een heel mooie manier. Zijn ontwikkeling verloopt heel erg goed en snel."

Van den Brom gelooft in een gouden toekomst voor Janssen. "Waar gaat dit eindigen? Daar ben ik ook benieuwd naar. Als je hem zo ziet spelen, heb je niet het idee dat hij vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Ik denk dat hij over alle competities verdeeld al op twintig goals (achttien, red.) zit. Dat is een geweldige prestatie van Vincent en daar heeft hij voor een heel groot deel zelf voor gezorgd."

Zelf blijft Janssen bijzonder nuchter. "Dit was niet de overwinning van Vincent Janssen, het was echt een teamprestatie. Af en toe knijp ik mezelf wel eens in de arm. Als je ziet hoe het de laatste weken gaat, dan besef ik me wel eens waar ik vorig jaar en twee jaar geleden stond. Het is heel mooi hoe het is gegaan, dat is super."