Boosheid en frustratie in Friesland: Weten nog niet wie de schuldige is

Boosheid en frustratie in Friesland: "Weten nog niet wie de schuldige is"

07-02-2016 08:58

Henk Veerman, spits van sc Heerenveen, was na afloop van het verloren duel met FC Twente duidelijk: het was een onnodige nederlaag. Vlak voor rust kwamen de Tukkers op gelijke hoogte. Pas in de slotfase trok Twente de overwinning naar zich toe. De rode kaart van Joost van Aken (Heerenveen) betekende het kantelpunt.

"Het was niet onze dag, het was heel vervelend", zegt de boomlange spits tegen FOX Sports. "Als we 1-0 voor komen dan mag je het nooit zo weggeven. Bij die vrije trap waar Uvini helemaal vrij staat. Dat mag ons eigenlijk niet meer gebeuren. We moeten de beelden nog bekijken, dus wie de schuldige is weten we nog niet. Maar dat maakt eigenlijk ook niet uit. Het mag ons gewoon niet meer gebeuren."

"In het verleden is het vaker fout gegaan, dus we moeten er gewoon scherp op blijven", gaat de trefzekere spits verder. "We verliezen er de wedstrijd niet mee, maar dan staat het wel weer 1-1 en ligt de wedstrijd weer open. Dus dat is extra zuur. Voor mij persoonlijk is het altijd lekker om te scoren. Daardoor krijg je wel zelfvertrouwen, maar dan moet je het daarna wel doorzetten."

"Ik baal er goed van, dit hoefde niet. We waren net op de goede weg.. Dan kun je de rode kaart de schuld geven maar ook daarna gaven we weinig weg. Dus dat is gewoon jammer", besluit Veerman.