Update: aangehouden 'Vermeer-bedreiger' is 26-jarige man uit Wageningen

Update: aangehouden 'Vermeer-bedreiger' is 26-jarige man uit Wageningen

08-02-2016 17:21
56

De KNVB heeft zondagmiddag gereageerd op de ophef rond doelman Kenneth Vermeer. De harde kern van Ajax heeft voor aanvang van de Klassieker een pop opgehangen die de goalie moest voorstellen. De voetbalbond heeft naar eigen zeggen 'kennis genomen' van het incident.

Volgens de NOS noemt de KNVB het een 'verwerpelijke actie van een heel klein deel van de Ajax-aanhang'. Of er actie ondernomen wordt, is nog niet bekend. "Het zou kunnen dat de club deze mensen zelf aanspreekt op hun gedrag", aldus een woordvoerder van de KNVB. De Feyenoord-doelman, die jarenlang voor de Amsterdamse club speelde, werd een gedeelte van de wedstrijd uitgefloten door de Ajax-aanhang.

Wedden

Meer odds

Een woordvoerder van Ajax gaf in eerste instantie bij de NOS aan (nog) niet bekend te zijn  met het incident. Daarom wilde de club ook niet op het voorval reageren. Voetbal International meldt inmiddels dat de thuisclub de dader in beeld heeft gekregen, heeft gepakt en ook direct een stadionverbod heeft gegeven. Degene die verantwoordelijk is voor het ophangen van de pop, zal volgens het weekblad ook strafrechtelijk vervolgd worden. 

Update 17.21 uur:
De man die is opgepakt, is een 26-jarige man uit Wageningen. Hij moet zich voor de snelrechter verantwoorden voor zijn daden. Dat gebeurt al op 9 februari aanstaande. Hij wordt verdacht van bedreiging, zo meldt het Openbaar Ministerie van Amsterdam.