Vermeer wordt weggetrokken bij interview: Heb het allemaal zelf gezien

Vermeer wordt weggetrokken bij interview: "Heb het allemaal zelf gezien"

07-02-2016 15:22
58

Alle ogen zijn na de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-1) gericht op Kenneth Vermeer. De doelman was tijdens het duel slachtoffer van een verwerpelijke actie van een Ajax-fan.

De vermoedelijke dader, die een pop van Vermeer met een strop om de nek ophing aan de balustrade van VAK410, heeft een stadionverbod gekregen en kan ook vervolging verwachten. Vermeer heeft op advies van de Feyenoord-leiding aangifte gedaan vanwege belediging en bedreiging.

De doelman van Feyenoord zat middenin een interview met RTV Rijnmond, toen hij plotseling werd gesommeerd door de teammanager om even mee te komen. Dat bleek achteraf nodig te zijn om aangifte te doen bij de Amsterdamse politie. Vermeer was tijdens de wedstrijd ook het doelwit van Ajacieden in spreekkoren.

Tegenover De Telegraaf heeft Vermeer al een eerste reactie gegeven. "Ik heb het allemaal zelf gezien. Ik heb er geen woorden voor", liet de hoofdrolspeler weten. Bij de NOS: "Ik heb genoeg gehoord, maar het zijn randzaken. Ik heb ook al genoeg meegemaakt, ik sta er niet meer zo van te kijken."

Ook Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst spraken hun afschuw al uit.