Feyenoord-debutant komt op adem: Een grote club, zullen de ommekeer vinden

Feyenoord-debutant komt op adem: "Een grote club, zullen de ommekeer vinden"

07-02-2016 15:54
3

Renato Tapia werd zondag voor de leeuwen gegooid door Giovanni van Bronckhorst in de Klassieker tegen Feyenoord. De aanwinst uit Peru kon zijn Feyenoord-debuut niet opluisteren met een zege.

Ajax was in Amsterdam met 2-1 te sterk voor Feyenoord, dat verrassend aantrad met Tapia. De middenvelder speelde tot de Klassieker van zondag nog geen minuut in de Rotterdamse hoofdmacht. "Het is moeilijk om in zo'n wedstrijd te debuteren. Ik heb maar twee keer met de groep meegetraind, maar ik voelde me erg goed", laat hij weten aan RTV Rijnmond.

Tapia (20) speelde naar eigen zeggen een degelijke wedstrijd. "Naar mijn eigen idee heb ik aardig gespeeld en gedaan wat de trainer van me heeft gevraagd. We hadden deze wedstrijd ook kunnen winnen. We kwamen goed op voorsprong, maar door een gebrek aan concentratie scoorden zij."

De teller staat na de Klassieker op zes competitienederlagen op rij voor Feyenoord. Voor Tapia niet het ideale moment om in te stappen. "Bij FC Twente was het een beetje hetzelfde, maar Feyenoord is een grote club en we zullen de ommekeer vinden. Het moet beter. Tegen Ajax is het altijd moeilijk en nu moeten we focussen op de andere wedstrijden.