FC Groningen bezorgt Cambuur nieuwe nederlaag en hijgt Feyenoord in de nek

07-02-2016 16:20
6

FC Groningen heeft zondagmiddag een 2-0 thuiszege geboekt op SC Cambuur. Michael de Leeuw (voor rust) en invaller Oussama Idrissi scoorden voor de thuisploeg. Voor de gasten uit Leeuwarden betekende het de vijfde opeenvolgende nederlaag in 2016.

Door de thuizege op Cambuur is Groningen naar de zevende plek op de ranglijst gestegen. De formatie van Erwin van de Looi staat nu in punten (34) gelijk met AZ. Nummer vier Feyenoord heeft slechts twee punten meer.

De overwinning van Groningen was dikverdiend. De thuisploeg had negentig minuten het betere van het spel in de Euroborg. De dominantie leverde in de eerste helft slechts één treffer op. Michael van Leeuw tikte op aangeven van Bryan Linssen van dichtbij binnen.

De beslissende 2-0 liet na de pauze lang op zich wachten. Het was uiteindelijk een jonge invaller die de trekken overhaalde. Idrissi scoorde. Cambuur had ook wat kansjes. Rai Vloet en debutant Kevin van Veen hadden het vizier echter niet op scherp staan.