Uitblinker Dijks: Ik snap ook wel dat jullie zeggen dat er wat creativiteit mist

Uitblinker Dijks: "Ik snap ook wel dat jullie zeggen dat er wat creativiteit mist"

07-02-2016 18:10
3

Ook tegen Feyenoord liet Mitchell Dijks zien dat hij zich dit seizoen stormachtig heeft ontwikkeld bij Ajax. De verdediger is trots op de zege op de eeuwige aartsrivaal.

Yorick Hokke
AMSTERDAM

De manier waarop Ajax zich terugknokte van een achterstand tegen Feyenoord, was volgens Dijks illustratief voor de mentaliteit van het elftal. "Ik zag een ander Ajax dan in de afgelopen weken", vertelt hij aan onder meer VoetbalPrimeur. "Soms is het voetbal wel wat minder, maar de strijd die we hebben geleverd maakt veel goed."

"Ik heb veel vertrouwen in het team, ook al halen de media ons regelmatig naar beneden", vervolgt Dijks. "Tegen Feyenoord zag je ook dat we met ons hart speelden. Of ik die kritiek terecht vind? Ja, af en toe zie je verkeerde ballen bij ons. Maar als je bij onze trainingen kijkt, zie je hoe goed ons positiespel soms is. Dat het er in wedstrijden niet altijd uitkomt, vind ik daarom ook zonde."

De verdediger begrijpt het echter dat er van Ajax vaak wordt gezegd dat er de nodige creativiteit ontbreekt. "Ik had wel verwacht dat ze wat zouden halen. Maar we doen het nu met deze achttien. Ik snap ook wel dat jullie zeggen dat er wat creativiteit mist, maar ik denk dat het wel goed gaat komen."