Heitinga doet belofte: Als ik trainer word, worden het hele spannende interviews

Heitinga doet belofte: "Als ik trainer word, worden het hele spannende interviews"

07-02-2016 18:35
2

John Heitinga kreeg met de overwinning van Ajax op Feyenoord (2-1) een mooi afscheid. De voormalige verdediger sprak na afloop van De Klassieker met FOX Sports en sprak van een 'geslaagde missie'. Nu gaat de ex-prof bekijken of het trainersvak iets voor hem is.

"Ik heb veel mooie momenten meegemaakt. Mijn eerste stap als profvoetballer in 2001 was in De Kuip. Maar mijn debuut in het Nederlands elftal, de WK-finale, het winnen van prijzen en mijn terugkomst in de ArenA zijn allemaal mooie herinneringen. Ik denk dat het een geslaagde missie is geweest", zegt Heitinga tegen de tv-zender.

Heitinga blijft werken in het voetbal. Hij ambieert het trainersvak. Heitinga gaat in ieder geval bij Ajax aan de slag als verdedigerstrainer. "Ik heb altijd gezegd dat ik trainer wil worden. Ik ga nu vooral kijken of het bij me past. In het nieuwe seizoen wil ik de trainerscursus volgen. Ik ga het stapje voor stapje doen. Iedere trainer is onder aan de ladder begonnen. Ik ook. Als ik trainer word, worden het denk ik hele spannende interviews."