VP's Elftal van de Week: uitblinker Veltman, twee PSV'ers en FC Twente-duo

VP's Elftal van de Week: uitblinker Veltman, twee PSV'ers en FC Twente-duo

08-02-2016 10:00
12

PSV versloeg FC Utrecht met 2-0, AZ won wéér - ditmaal met 1-0 van Vitesse - en FC Twente boekte in het Abe Lenstra Stadion de eerste uitzege (1-3) van het seizoen. Twee spelers van alle drie deze teams hebben het geschopt tot VP's Elftal van de Week. 

Sergio Rochet (AZ)
AZ scoorde de afgelopen weken aan de lopende band. Tegen Vitesse was alleen goudhaantje Vincent Janssen trefzeker. Dat die goal uiteindelijk voldoende bleek voor de vijfde competitiezege op rij, was te danken aan een aantal prima reddingen van Rochet. 

Joël Veltman (Ajax)
Doorgaans staat Veltman in het hart van de defensie, maar Frank de Boer weet nu definitief dat hij de Oranje-international ook probleemloos op de vleugel kan inzetten. Tijdens de topper tegen Feyenoord (2-1) was rechtsback Veltman de absolute uitblinker op het veld. 

Jeffrey Bruma (PSV)
PSV koos er op bezoek bij FC Utrecht (0-2 winst) voor om achterover te leunen en de thuisploeg uit de tent te lokken. De Eindhovense defensie gaf negentig minuten lang amper een krimp. Dat had onder meer te maken met het sterke optreden van de onverzettelijke Bruma. 

Etiënne Reijnen (FC Groningen)
Reijnen wordt sinds zijn komst naar de Euroborg regelmatig beschimpt. Soms terecht, want de verdediger kende de afgelopen maanden genoeg zwakke optredens voor Groningen. Ere wie ere toekomt: tegen zijn oude club SC Cambuur was Reijnen misschien wel de beste speler binnen de lijnen. 

Santiago Arias (PSV)
Onderdeel van een zeer stabiele PSV-defensie én ook aanvallend van waarde, gezien zijn vroege openingstreffer in stadion Galgenwaard. Arias verdient zijn plekje in ons elftal van de week zonder enige twijfel. 

Andrew Driver (De Graafschap)
De man die vorige week nog te laat kwam omdat-ie in de file stond, was tegen NEC (1-1) met name in de eerst helft de katalysator van een prima spelend De Graafschap. Driver tekende bovendien met een volley voor de 1-0. 

Davy Klaassen (Ajax)
Als een échte aanvoerder nam Klaassen zijn Ajax zondagmiddag bij de hand in de Arena. De middenvelder zette de lijnen uit, strooide met passjes, won duels en was daarmee een belangrijke factor in de uiteindelijk 2-1 zege op rivaal Feyenoord. 

Hakim Ziyech (FC Twente)
Ziyech is min of meer een vast gezicht in dit elftal. Terecht, vinden wij, want de sierlijke linkspoot van FC Twente laat elke week zien hoe goed-ie is. Op bezoek bij sc Heerenveen (3-1 winst) had Ziyech met een goal en een assist een groot aandeel in de zege. 

Illias Bel Hassani (Heracles Almelo)
Bel Hassani is echt een speler voor wie je naar het stadion komt. De jonge middenvelder had het zaterdagavond op zijn heupen tegen PEC Zwolle, in een wedstrijd die uiteindelijk met 2-0 werd gewonnen door Heracles. Bel Hassani tekende na rust voor de openingstreffer. 

Jerson Cabral (FC Twente)
Alfred Schreuder schreef hem in de zomer af, maar René Hake doet inmiddels wekelijks een beroep op de grillige Cabral. In het Abe Lenstra Stadion was de buitenspeler niet te stuiten. De Friese defensie had zijn handen aan hem vol. Cabral bekroonde een prima wedstrijd vlak voor tijd met een doelpunt. 

Vincent Janssen (AZ)
Acht treffers in zes duels in 2016: Janssen is momenteel werkelijk niet te stuiten. De jonge AZ-spits werd zaterdagavond matchwinner tegen Vitesse. Zijn doelpunt - een leep boogballetje over Eloy Room heen - was van grote klasse. 

https://gyazo.com/7b09b328410fb220858e0edf6768f990