Ajax schaamt zich rot: Vermeer verdient het respect van alle supporters

Ajax schaamt zich rot: "Vermeer verdient het respect van alle supporters"

08-02-2016 07:30
12

Ajacieden en Feyenoorders hebben een zure nasmaak overgehouden aan de Klassieker (2-1 voor Ajax). Onder meer Frank de Boer, Davy Klaassen en Dirk Kuyt spreken schande van het feit dat er een 'Vermeer-pop' met strop werd opgehangen in VAK410, de harde kern van Ajax.

Het deed veel met Vermeer. "Ja, dan zie je jezelf daar hangen...", begint Vermeer in het Algemeen Dagblad. De wereld is gek geworden, wordt gesteld. "Ja, maar dat wisten we toch eigenlijk al? Er gebeuren zoveel dingen die je eigenlijk niemand zou toewensen. Het is jammer dat het zo moet zijn."

Ajax schaamt zich voor het incident en laat dat weten via onder meer captain Klaassen. "Ik snap dat supporters teleurgesteld zijn dat hij de stap naar Feyenoord heeft gemaakt. Dat kun je op een bepaalde manier nog uiten ook, maar dit gaat echt veel te ver", zegt de aanvoerder.

Kuyt, aanvoerder van Feyenoord: "Laten we niet te veel aandacht aan deze idioten besteden. Dat heb ik gezegd na het incident met Vejinovic en daarvoor na het incident met Bazoer bij ADO Den Haag. Je moet die gasten aanpakken, uitbannen en nooit meer in een voetbalstadion toelaten." De Boer, trainer van Ajax, besluit in De Telegraaf: "Kenneth verdient het respect van alle supporters. Met zijn keus voor Feyenoord koos Kenneth voor zichzelf."