Groningen kaapt onvoorspelbare Feyenoorder weg: Boterde niet met Makaay

Groningen kaapt onvoorspelbare Feyenoorder weg: "Boterde niet met Makaay"

08-02-2016 07:48
6

Oussama Idrissi maakt indruk bij FC Groningen. Hij besliste het onderonsje met SC Cambuur (2-0) en maakt snel naam voor zichzelf. In het verleden verliet hij Feyenoord, mede door gedoe tussen hem en trainer Roy Makaay.

Idrissi koos afgelopen zomer voor een contract bij Groningen. Bij Feyenoord kon hij op amateurbasis blijven. "Ik had een minder jaar achter de rug. Als eerstejaars A-junior kwam ik bij Feyenoord niet echt goed uit de verf. Ik was niet meer het veelbelovende talent dat ik in de B'tjes was. Het boterde niet tussen mij en Roy Makaay, destijds de nieuwe trainer", vertelt Idrissi openhartig in De Telegraaf.

"Ik was niet het type buitenspeler dat hij wilde zien. Ik ben een zwervend type, daar haal ik het meeste rendement uit. Dat wilde hij niet, dus we begrepen elkaar niet. Maar goed, dat is gebeurd." Nu kijkt de speler in kwestie het nodige af bij Mimoun Mahi, ook een onvoorspelbare aanvaller én actief bij Groningen. "Hij is een voorbeeld voor mij, een beetje hetzelfde type speler en hij komt hier ook goed uit de verf, dus waarom ik niet?"

"Ik vraag hem vaak om dingen en hij adviseert mij. Ook buiten het veld leer ik van hem. Hij is echt een prof. Ik streef ernaar om net als Mahi te zijn. Op het veld kun je van hem ook uit het niets iets verwachten. Wat ik nu heb bereikt, heb ik ook een beetje aan Mahi te danken", vertelt Idrissi, die de jacht op Feyenoord heeft ingezet. Het verschil is twee punten. "Ik heb een sportief revanchegevoel om boven Feyenoord te eindigen, al heb ik me over mijn vertrek heen gezet."