Van der Hoorn: Beslissing van Ajax op deze manier makkelijker te accepteren

Van der Hoorn: "Beslissing van Ajax op deze manier makkelijker te accepteren"

08-02-2016 08:36
2

Mike van der Hoorn voelt zich weer iets beter bij Ajax. De centrale verdediger startte tegen Feyenoord (2-1) in de basis in de Amsterdam Arena en kreeg misschien ook wel een beetje hulp van Joël Veltman.

Veltman vrat als Ajax-rechtsback zijn directe tegenstander Eljero Elia op en had ook weinig moeite met zijn andere directe tegenstander. "Joël had de twee linksbuitens in zijn zak, dus deed het fantastisch", aldus Van der Hoorn in De Telegraaf. Mede daardoor komt Van der Hoorn wellicht ook de komende weken in actie. "Ik wil nu eens een reeks wedstrijden spelen."

De overwinning op Feyenoord - en de bijbehorende basisplek - deed Van der Hoorn goed. "Voor dit soort wedstrijden ben ik profvoetballer geworden", aldus de speler, die in de winterstop niet weg mocht van Ajax. "Die beslissing van Ajax wordt op deze manier wel makkelijker te accepteren, ja", vervolgt Van der Hoorn. Ook na de 0-1 van Feyenoorder Jens Toornstra geloofde de speler heilig in een goed resultaat. "Mede door het afscheid van Johnny Heitinga voelde iedereen dat dit onze dag was."