Karsdorp: 'Anders zou ik wel zeggen dat hij me niet op moet stellen'

Karsdorp: 'Anders zou ik wel zeggen dat hij me niet op moet stellen'

08-02-2016 09:50

Hij kwam als een komeet, maar ook Rick Karsdorp moet concluderen dat hij momenteel bezig is aan een mindere fase in zijn carrière. Angst om het veld op te stappen heeft de Feyenoorder echter nooit.

Yorick Hokke
AMSTERDAM

Karim El Ahmadi concludeerde vorige week na de beschamende 2-0 nederlaag in De Kuip tegen ADO Den Haag dat veel Feyenoord-ploeggenoten momenteel met een gebrek aan vertrouwen aan een wedstrijd beginnen. Karsdorp, een van de jonge jongens binnen het elftal van Giovanni van Bronckhorst, vindt echter dat dat niet voor hem geldt. Ook niet voor een wedstrijd in de Amsterdam Arena tegen Ajax, die hij zondag voor het eerst in zijn loopbaan meemaakte.

"Nee, helemaal niet", vertelt Karsdorp aan VoetbalPrimeur. "Tegen Ajax moet ik misschien nog wat harder zijn dan normaal, omdat dit bikkelwedstrijden zijn. Maar verder kwam er voor mij persoonlijk niet meer spanning bij kijken dan normaal. Natuurlijk is deze periode, met zes nederlagen op rij, voor mij als jonge jongen ook wel moeilijk. Vanuit de jeugd ben je dat niet gewend. Dat is klote, dat kan ik ook namens de andere jongens zeggen. Mijn vader, vriendin en vrienden steunen me ook en zijn ervan overtuigd dat het goed komt."

De verdediger kijkt ook kritisch naar zichzelf. "Mijn eigen spel is ook wat minder de laatste tijd", weet hij ook. "Voor mijn blessure was ik ook wat belangrijker met assists en kwam er wat meer gevaar van me af. Dat is nu allemaal wat minder. Maar ik sta best wel sterk in mijn schoenen en zal nooit met angst op het veld op stappen. Anders zou ik wel tegen de trainer zeggen dat hij me niet op moet stellen. Natuurlijk hebben we een mokerslag gekregen door die zes nederlagen op rij en deze tegen Ajax is extra zuur. Maar we hebben nog genoeg om voor te vechten."