'Heel slechte' Gudelj staat verkeerd bij Ajax: Allemaal geprogrammeerd

'Heel slechte' Gudelj staat verkeerd bij Ajax: "Allemaal geprogrammeerd"

08-02-2016 10:23
13

De voetbalanalisten hebben ondanks de overwinning van Ajax op Feyenoord (2-1) nog wel de nodige verbeterpunten gezien. Vooral Nemanja Gudelj viel hen in negatieve zin op. Bert van Marwijk, Ruud Gullit en Youri Mulder.

"Bij Ajax ontbreekt het eraan dat zij de middenvelder nooit zoeken, ook al is die niet te vinden. Diegene die daar de meeste invloed op heeft, dat is Gudelj. Die loopt in die positie, als je hem goed inspeelt en hij draait een keer weg, dan krijgt Ajax wat frivools in het spel en kan je de diepte zoeken", trapt Van Marwijk zijn betoog af. "Hij heeft het tegen Feyenoord als goede speler heel slecht gedaan. (...) Hij draait altijd terug, zal nooit eens de diepte zoeken. Daardoor blijven de aanvallers ook gewoon staan."

Gullit vervolgt: "Hij krijgt geen vrijheid tussen de linies. Waardoor dat komt? Omdat ze allemaal geprogrammeerd worden om te kaatsen. Je moet één of twee keer raken. Als je naar de Spaanse competitie kijkt, dan zie je dat spelers zo gaan staan dat ze kunnen wegdraaien. Gudelj staat verkeerd, maar dat gebeurt veel middenvelders."

Toch nam Gudelj een strafschop voor Ajax. "Hij zat niet goed in de wedstrijd en neemt de strafschop, want hij heeft de beste trap van allemaal. Of het daarmee te maken heeft dat hij mist... Het maakt niet zoveel uit." Mulder besluit: "Je kunt halverwege die aanloop al zeggen: je weet niet in welke hoek je 'm schiet."