Kuyt: Ons plan tegen Ajax kun je wat mij betreft geslaagd noemen

Kuyt: "Ons plan tegen Ajax kun je wat mij betreft geslaagd noemen"

08-02-2016 10:34
42

Voor Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt zijn het moeilijke tijden. Het is lang geleden dat de geroutineerde Katwijker zes competitieduels op rij verloor, maar bij Feyenoord is die nachtmerrie na de Klassieker tegen Ajax (2-1) uitgekomen.

De nederlagen doen de altijd positieve aanvoerder pijn. "Als je zes keer op rij verliest is dat verschrikkelijk, maar moeten we dan bij de pakken gaan neerzitten?", vraagt Kuyt zich af in het Algemeen Dagblad. "Achterom kijken is nu zinloos. Ik heb een hekel aan zielig gevonden worden."

Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopte met een nieuwe formatie Ajax op de knieën te krijgen. Het voelt voor de spelers misschien onwennig om niet vast te houden aan een systeem, maar Kuyt ziet het juist als een kwaliteit. "Wij bewijzen dat we in meerdere systemen kunnen spelen."

"Mensen hangen vaak een prestatie op aan een systeem. Voor rust werkte het gewoon goed. Ons plan kun je wat mij betreft geslaagd noemen, want Ajax had heel veel moeite om kansen te creëren. Voor mijn gevoel hebben we toch een heel grote kans laten liggen om hier te winnen", besluit Kuyt in de krant.